EPZ gaat verder als EBZ

,

De Economische Programmaraad Zuidvleugel gaat verder onder de naam Economic Board Zuid-Holland (EBZ). Dat heeft het Dagelijks Bestuur van de board heeft begin juli besloten.

Deze naamswijziging is tot stand gekomen op initiatief van een aantal leden uit het bedrijfsleven. Zij gaven aan dat zowel de term ‘Programmaraad’ als ‘Zuidvleugel’ leiden tot onduidelijkheid en verwarring over de rol van de board. De naam Economic Board Zuid-Holland sluit beter aan bij die van onze partner-‘triple helix’ organisaties in Nederland, zoals bijvoorbeeld de Amsterdam Economic Board en de Economic Board Utrecht.

Onder de naam EBZ gaan de boardleden door met waar de EPZ destijds voor is opgericht: economische groei en werkgelegenheid in Zuid-Holland aan te jagen. De Board brengt alle relevante netwerken – bedrijven, clusters, netwerken, kennisinstellingen, beroepsonderwijs, lokale en regionale overheden – samen rond de tafel en bundelt zo kennis, inzichten, bestuurskracht én netwerken rond deze ambitie. EBZ focust daarbij op Haven in transitie, Feeding & Greening Megacities, Life Sciences & Health, Safety & security en Hightech & Smart industry.

Doordat de nieuwe afkorting EBZ slechts een kleine aanpassing is, zal de naamswijziging niet leiden tot grote verschillen in de communicatie en huisstijl van de board. De website is voortaan te bereiken via: www.economicboardzuidholland.nl. Op Twitter is EBZ vanaf nu te volgen onder @economicboardZH.