Verslag boardvergadering 26 september 2019

, ,
EBZ boardvergadering 26 september 2019

Informeren, afstemmen, samen nieuwe dingen doen: deze drie niveaus van samenwerking kwamen allemaal aan bod tijdens de inspirerende EBZ-vergadering op 26 september bij het prachtige bedrijf Bolidt van gastheer Rientz Willem Bol. 

 

Van de bedenker van deze drie niveaus van samenwerking – voormalig rector magnificus van de TU Delft Karel Luyben, man van het eerste uur – namen we in stijl afscheid met een gouden Delftse klinker.

Afscheid Karel Luyben - EBZ boardvergadering 26 september 2019

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC, en Marnix Krikke, directeur innovatie bij NMT, informeerden de board over de uitdagingen en kansen in de maritieme sector en agendeerden urgente opgaven waar de regio gezamenlijk aan moet werken: human capital, crosssectorale innovatie, positionering van de regio en level playing field.

 

Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht, en André Flach kregen van de board full support voor de regiodeal Drechtsteden en Gorinchem als prioritaire deal voor Zuid-Holland.

 

De technologische industrie, cruciaal voor de transities in de regio, staat voor grote uitdagen. Een taskforce vanuit de EBZ met o.a. Martin Van Gogh, Jac Gofers en Jan van der Wel gaat een actieagenda ontwikkelen om die op te pakken.

 

Ook blikten we terug op de lancering op 16 september van het statement ‘Van investeren in Zuid-Holland plukt Nederland de vruchten’ tijdens het Prinsjesfestival. De boardleden spraken af dat dat statement de basis is voor de regio-inzet richting de nationale Groeiagenda en het Investeringsfonds.