Economic Board Zuid-Holland roept op tot behoud 4e ronde Nationaal Groeifonds

, , ,

In een gezamenlijke oproep naar de leden van de Tweede Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat pleiten alle Economic Boards in Nederland voor het voortzetten van de vierde ronde van het Nationaal Groeifonds en blijvende investeringen in het verdienvermogen van Nederland. Economic Board Zuid-Holland heeft de brief ook ondertekend.

Het Nationaal Groeifonds speelt een essentiële rol in het versterken van het innovatie- en vestigingsklimaat in Nederland. Recente ontwikkelingen tonen aan dat de Nederlandse industrie krimpt en investeringen afnemen. Dit is zorgwekkend, vooral gezien de daling van Nederland van de 2e naar de 7e plaats op de WIPO-innovatieranglijst in 5 jaar tijd.

Economic Board Zuid-Holland zet zich actief in voor een sterke regio door de economie toekomstgericht en duurzaam te versterken. Investeringen uit het Nationaal Groeifonds zijn van essentieel belang voor deze ambitie. Het Nationaal Groeifonds fungeert als vliegwiel, verlaagt investeringsrisico’s en bevordert publiek-private samenwerkingsverbanden. Hierdoor draagt het fonds direct bij aan het verdienvermogen van Nederland, ons vestigingsklimaat, onze welvaart en die van onze kinderen.

Zie hiervoor ook ons eerdere nieuwsbericht over verdienvermogen, met daarin drie concrete adviezen aan de Tweede Kamer met betrekking tot Infrastructuur, Industriebeleid en Innovatie. Door voort te bouwen op onze strategische geografische ligging en de hier aanwezige sleuteltechnologieën kunnen we floreren. Laten we samen werken aan een veerkrachtig Nederland dat klaar is voor de uitdagingen en kansen die de toekomst biedt.

Ferrie Förster, Secretaris Economic Board Zuid-Holland benadrukt:

“Onze oproep aan de leden van de Tweede Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat is glashelder: Houd de 4e tranche van het Nationaal Groeifonds intact. Als secretaris van de Economic Board Zuid-Holland sta ik volledig achter deze boodschap. Het Groeifonds is niet alleen een cruciaal instrument om het innovatie- en vestigingsklimaat in Nederland te versterken, maar het vormt tevens de ruggengraat van onze economische toekomst. Als regio die zich inzet voor een duurzame en toekomstbestendige economie, zien wij de investeringen uit het Groeifonds als onmisbaar voor onze ambitie. Laten we niet alleen vasthouden aan ons verleden, maar samen bouwen aan een veerkrachtig Nederland dat klaar is voor de uitdagingen en kansen van morgen.”

In een brief aan de Tweede Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat roepen de Economic Boards van Nederland op om de vierde ronde van het Nationaal Groeifonds intact te houden en in de toekomst duurzaam te blijven investeren in het verdienvermogen van Nederland.

De hele brief is hier te lezen.

 

© NXTGEN Hightech. Dit is een van de Groeifonds projecten in Zuid-Holland.