De Zuid-Hollandse arbeidsmarkt: recente cijfers!

, , ,
Zuid-HollandInzicht

Hoe staat het ervoor met de arbeidsmarkt in Zuid-Holland? Een discussie over cijfers is niet langer nodig, want er is nu één dashboard voor Zuid-Holland: Zuid-HollandInZicht. Met de actuele informatie van het dashboard kan beter worden ingespeeld op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door het actuele overzicht van het aantal vacatures, werkzoekenden en studenten te bekijken. Cijfers die ook in deze tijd van het coronavirus relevant kunnen zijn.

Relevante informatie voor verschillende doelgroepen

Het dashboard wordt constant up-to-date gehouden en is gebruikersvriendelijk voor verschillende doelgroepen. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en werknemers.

Zij kunnen met de tool relevante inzichten, tabellen en visualisaties exporteren voor een rapport of presentatie. Ook kunnen vergelijkingen tussen regio’s en gemeenten worden gemaakt en geeft het werkzoekenden inzicht in welke beroepsgroepen er actuele vacatures zijn.

Zuid-Hollandinzicht.nl

Inspelen op de vraag

Met deze cijfers kan beter worden ingespeeld op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat er veel vacatures voor de functie van data scientist zijn, kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden de handen ineenslaan om actie te ondernemen om meer data scientists op te leiden.

Projectleider Human Capital Ferrie Förster:

“Ook worden er periodiek artikelen en verkenningen uitgevoerd, waarbij een specifiek thema een verdiepingsslag krijgt. We beginnen met een verkenning naar de tuinbouw, een belangrijke sector voor Zuid-Holland. Wat zijn daar de laatste ontwikkelingen op het gebied van banen, vacatures, werknemers en studenten?”

Zuid-HollandInZicht is ontwikkeld door Etil research group en voortgekomen uit de Human Capital agenda Zuid-Holland en tot stand gekomen dankzij de provincie Zuid-Holland en de Economic Board Zuid-Holland. Binnen de provincie wordt samengewerkt met www.rijnmondinzicht.nl en www.haaglandeninzicht.nl.

Voor vragen over inhoud of gebruik van Zuid-HollandInzicht kunt u contact opnemen met Etil research group, via arbeidsmarktinzicht@etil.nl.

Gebruikers kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Ook kunt u updates volgen via LinkedIn en Twitter. Tot slot is het mogelijk om een digitale workshop te volgen om meer te leren over het gebruik van Zuid-HollandInZicht. Bij interesse kunt u contact opnemen met Ferrie Förster, Projectleider Human Capital Zuid-Holland via ferrie.forster@economicboardzuidholland.nl.