Mikhail kan door Kickstart your Career aan de slag bij zijn droombaan

, , ,

Als jongere een baan vinden ondanks corona, daar hebben de provincie en de Economic Board Zuid-Holland een initiatief voor in het leven geroepen: Kickstart your Career. Kickstart your Career heeft als doel jongeren die net zijn afgestudeerd te matchen met een bedrijf in Zuid-Holland. Bedrijven kunnen een subsidie krijgen voor het aannemen van nieuw talent. Mikhail is één van de jongeren die via deze regeling aan de slag kan bij een bedrijf in Zuid-Holland, Yespers. Daar is hij vorige week gestart als marketingmedewerker.

 

Mikhail studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam en liep stage bij een bedrijf waar hij leek te mogen blijven, tot het bedrijf door de corona-onzekerheid liet weten af te zien van de arbeidsovereenkomst. Hetzelfde gebeurde hem bij het bedrijf waar hij vlak daarna succesvol had gesolliciteerd; last-minute kon hij daar toch niet aan de slag.  “Het is vervelend om te horen dat een bedrijf je in een andere situatie wel aan had kunnen en willen nemen. Door Kickstart your Career is het mij uiteindelijk gelukt om mijn droombaan te vinden en dit bij een organisatie waar ik ook echt trots op ben om deel van uit te maken”, vertelt Mikhail.

Samen met Mikhail is er gekeken naar zijn interesses en talenten. En werd hij gekoppeld aan een Zuid-Hollands bedrijf, Yespers, dat ontbijtproducten en snacks produceert met oog voor een duurzame voedselketen.

Extra zekerheid

Voor bedrijven is het fijn om extra financiële ruggensteun te krijgen bij het investeren in personeel, juist in deze tijden. “De match met Mikhail was heel welkom en hij is bezig met een vliegende start hier. Wij zijn een scale-up en dan is het goed meegenomen om aan de ene kant een talentvolle starter aan de slag te laten gaan en daar via Kickstart your Career ook financiële steun bij te krijgen”, aldus Stefan Baecke, directeur van Yespers.

Kickstart your Career loopt tot eind 2021. Zuid-Hollandse jongeren die na maart 2020 hun diploma hebben gehaald niveau kunnen zich aanmelden. Samen met de jongeren gaan de consultants van KYC aan de slag om talenten & vaardigheden in kaart te brengen. Zo kunnen zij samen de best passende match maken. Gedeputeerde Willy de Zoete: “Jongeren een toekomst bieden in onzekere coronatijden en bedrijven daarin stimuleren. Deze doelstelling van Kickstart Your Career biedt onze jonge afgestudeerden deze kans. Dit is een investering voor de toekomst. De toekomst van talentvolle jongeren, de toekomst van Zuid-Hollandse bedrijven en de toekomst van een sterkere economie in Zuid-Holland.”

Kickstart your Career

Interesse in Kickstart your Career? De vacatures bekijken en inschrijven kan op de website: http://www.kickstartyourcareer.nl/

Voor bedrijven is op de website ook meer informatie te vinden. Of neem direct contact op met Claudia Alberts, senior consultant van Kickstart your Career: 06-46928328

Human Capital

Kickstart your Career is een initiatief van provincie Zuid-Holland en Economic Board Zuid-Holland en het wordt gefinancierd vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland. Lees hier meer over de Human Capital Agenda.