Ondersteuning bij de zoektocht naar technisch en IT personeel

, , ,

In Zuid-Holland, net zoals in de rest van Nederland, is er een groot tekort aan personeel in veel sectoren. Veel werkgevers hebben vacatures openstaan voor technisch en IT-personeel. Dit belemmert de groei van bedrijven – zo kan het voorkomen dat een ondernemer geen nieuwe opdrachten meer aan kan nemen of is het lastig mee te gaan met de nieuwste technieken.

Herkenbaar? Lees dan vooral verder. Er zijn namelijk regelingen waar bedrijven zich voor aan kunnen melden die kunnen ondersteunen in de zoektocht naar werknemers.

Ben jij op zoek naar personeel in techniek of ICT? Dan kun je je wellicht verdiepen in het omscholen van (nieuwe) medewerkers. Voor zo’n omscholing kun je 3.750 euro subsidie ontvangen per medewerker. Deze subsidie verloopt via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Let op: je kunt tot en met 1 december 2021 deze subsidie aanvragen. Lees hier meer!

Op zoek naar jong talent dat je binnen jouw bedrijf intern opleidt? Het programma Kickstart your Career matcht net-afgestudeerde jongeren met Zuid-Hollandse bedrijven. Jongeren die wél de aanleg hebben maar misschien niet de perfecte vooropleiding kan jij opleiden tot medewerkers die een belangrijk aandeel leveren in jouw bedrijf.

Meer weten over Kickstart your Career? Neem contact op met Patricia van Kickstart your Career (patricia.ramdien@economicboardzuidholland.nl) of kijk op de website: www.kickstartyourcareer.nl