De MKB’ter Challenge is live!

, , ,

Talent is dé sleutel tot innovatie en groei. Ook in het MKB, waar meer dan 70% van de inwoners van Zuid-Holland werkzaam in is. Uit onderzoek weten we dat te veel medewerkers van MKB-bedrijven onvoldoende doen aan om- en bijscholing. Dat terwijl de economie, het werk en de benodigde skills snel veranderen! Denk alleen maar aan digitalisering en nieuwe technologie. De komende decennia zullen beroepen versneld veranderen of zelfs verdwijnen. Dat vraagt om actie!

De Economic Board Zuid-Holland, Provincie Zuid-Holland en Rabobank lanceren met ondersteuning van ESTI daarom de MKB’ter Challenge! Het doel van deze challenge is het stimuleren van innovatieve oplossingen om een sterke leercultuur binnen het MKB in de provincie Zuid-Holland te bevorderen. Het ecosysteem van MKB-ondernemers, grote bedrijven, kennis- en opleidingsinstituten en overheden te versterken.

Help jij ons mee het MKB van Zuid-Holland te boosten?

Heb jij de oplossing voor de MKB’ter Challenge?

Download dan nu de challenge briefing via de website www.mkbeterchallenge.nl en dien een oplossing in!

De kans

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Er is prijzengeld van €25.000 beschikbaar en dit is dé kans om jouw oplossing in de markt te zetten met zicht op grootschalige toepassing bij MKB-bedrijven in Zuid-Holland. Je kunt tot uiterlijk 16 mei 2024 jouw oplossing insturen.

De beste oplossingen worden getest en begeleid in samenspraak met de Rabobank, dé partner van de MKB’ter challenge. Meedoen betekent voor jouw oplossing zichtbaarheid richting het grote netwerk aan MKB-ondernemers en een podium tijdens het finale evenement.

Mogelijke richtingen voor oplossingen:

  • Oplossingen om MKB-ondernemers en werknemers beter te bereiken en te activeren om met continu leren/ontwikkelen aan de slag te gaan;
  • Digitale platforms voor kennisdeling en samenwerking;
  • Innovatieve trainingsprogramma’s die aansluiten op MKB-behoeften en het makkelijk maken om medewerkers in staat te stellen om aan Leven Lang Ontwikkelen te doen;
  • Campagnes of initiatieven die effectief zijn als het gaat om het aanzetten tot leren en ontwikkelen in het MKB;
  • Partnerschap modellen tussen MKB-ondernemers en onderwijsinstellingen (en eventueel overheidsinstanties);
  • Programma’s die jonge werknemers in het MKB op weg helpen om aan Leven Lang Ontwikkelen en arbeidsmobiliteit te doen.

Ontmoet ons bij de Informatiesessie

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over het proces, over hoe je mee kunt doen of andere (inhoudelijke) vragen? Of wil je graag andere geïnteresseerden en het programmateam ontmoeten? Kom dan op dinsdagmiddag 19 maart 2024 naar de informatiesessie: een bijeenkomst waar je al jouw vragen kunt stellen rondom de MKB’ter Challenge en waar we elkaar kunnen ontmoeten. Aanmelden kan al via deze link.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de MKB’ter Challenge door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.