Het is zover! MKB’ter Challenge komt eraan!

, , ,

Binnenkort lanceren we de de MKB’ter Challenge! Ook in het MKB is talent dè sleutel tot innovatie en groei. Meer dan 70% van de inwoners van Zuid-Holland werkt in het MKB. Wat we uit onderzoek weten is dat te veel medewerkers van MKB-bedrijven onvoldoende doen aan bijscholing en omscholing. Dat terwijl de economie, het werk en benodigde skills snel veranderen! Denk alleen maar aan digitalisering en nieuwe technologie. De komende decennia zullen beroepen versneld veranderen of zelf verdwijnen. Dat vraagt om actie.

Weinig gebruik van bestaand aanbod

Er is veel scholingsaanbod en ook zijn er vaak financiële mogelijkheden die onvoldoende worden benut. Onlangs nog werd becijferd door AWVN dat werknemers jaarlijks meer dan 1,5 miljard euro laten liggen. Dit is niet alleen zonde, maar leidt ook tot forse economische schade. Denk alleen al aan productiviteitsverlies door niet efficiënt of niet met de laatste kennis en vaardigheden te werken. Nederland loopt achter als het gaat om innovatie en juist hiervoor – zéker in het MKB, waar vaak geen R&D afdelingen en HRM-functies bestaan – zijn de mensen op de werkvloer de sleutel tot vernieuwing.

We moeten talent dus veel meer benutten en een brede leer- en ontwikkelcultuur realiseren. Dat is dus ook een belangrijke doelstelling van het bedrijfsleven en alle partners bij de Human Capital Agenda Zuid-Holland. Onlangs is Rabobank onze partner geworden. Ook zij willen graag doen wat mogelijk is om het MKB hierin te ondersteunen.

Maar hoe krijgen we dit voor elkaar?

Wij organiseren de MKB’ter Challenge waarmee we oproepen om vernieuwende ideeën en initiatieven te delen over hoe we in het MKB in Zuid-Holland kunnen komen tot een brede leer- en ontwikkelcultuur. Zuid-Holland koploper Leven Lang Ontwikkelen! Hoe zorgen we ervoor dat het MKB wèl breed gebruik gaat maken van het beschikbare scholingsaanbod en de scholingsmiddelen?

Met ondersteuning van stichting ESTI dagen de Economic Board Zuid-Holland, Provincie Zuid-Holland en Rabobank een ieder uit om ideeën en initiatieven bij ons in te dienen in de challenge.

Denk jij hier de oplossing voor te hebben?

Doe dan mee aan deze challenge en boost samen met ons het MKB van Zuid-Holland!

Een paar belangrijke zaken op een rij:

  • Op 20 februari gaan we live en kunt u alle benodigde informatie vinden op www.mkbeterchallenge.nl. Hou deze website dus in de gaten!
  • Save-the-date voor de Informatiesessie

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over het proces, over hoe je mee kunt doen of andere inhoudelijke vragen? Of wil je graag andere geïnteresseerden en het programmateam ontmoeten? Kom dan op dinsdagmiddag 19 maart 2024 naar de informatiesessie: een bijeenkomst waar je al jouw vragen kunt stellen rondom de MKB’ter Challenge en waar we elkaar kunnen ontmoeten. Noteer 19 maart 2024 dus alvast in jouw agenda en meld je aan via deze link.

Blijf op de hoogte: We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de MKB’ter Challenge. Schrijf je daarvoor in voor de nieuwsbrief.